Vietnam – Norge, to forskjellige verdener

Publisert: juli 30, 2011 i Uncategorized

Av Anders.

Det nærmer seg slutten av vårt opphold i Ha Noi, vi tar senere i dag nattbussen til Hué, som ligger 12 timer sør for hovedstaden. Vi har uten tvil hatt noen interessante dager, fullpakket med opplevelser! Kultursjokket fortsetter i beste velgående!

På torsdag morgen kl. 08 tok vi bussen ned til Ha Long Bay, nydelig plass med fantastisk natur! Nydelig solnedgang, med en følelse av å se scener fra ‘Pirates of the Caribbean’. Dette var noe vi måtte få med oss selv om vi egentlig ikke hiver oss særlig mye på de typiske turist turene. Dette var uten tvil turist tur, der det stort sett var europeere på sommerferie eller på backpacker tur slik vi er. Det er ikke mange ungdommer på vår alder ute å reiser, forståelig nok, da vi har fått inntrykk av at de fleste fra andre land reiser etter universitetet. Vi hadde en entusiastisk guide, som lovet meg å Jarle ‘deluxe room’ fordi det var noe feil organisert. Dette ‘deluxe’ rommet vi og et par fra Frankrike ble lovet, ble det aldri noe av, og dette var bare starten på en rekke løfter vår kjære guide kom med, som han ikke holdt. Vi måtte ta en liten fraktbåt ut til selve .. skipet om en vil, der jeg og Jarle ble satt igjen fordi det kunne bare være 18 på båten. Vel, senere på dagen var vi 22 personer på samme båt…..  Vi kom oss ut til båten, fikk servert lunsj, og gikk senere på en grottetur, stor og flott grotte! Etter dette var det kajakktur som sto på listen, og vi drev på med det i nydelig vær en drøy time. Senere ble det et etterlengtet bad i sjøen, men det var ikke særlig forfriskende ettersom det var like varmt om ikke varmere i sjøen enn på land. Nydelig var det hvertfall 🙂 På kvelden var det middag, så startet internasjonaliseringen med kortspill og noen øl 🙂 Her lærte vi et engelsk drikkespill, et tysk, et viatnamesisk, i tillegg til at vi lærte dem hva vi har  Det ble også litt ukulele og sang utover kvelden. Morsom kveld!

Dagen etterpå måtte vi opp kl. 07.30, og frokosten var relativt “sleden” som vi sier det  Her fikk vi beskjed fra guiden vår, som ble døpt Kevin av oss, at vi måtte avbryte vår tur pga. dårlige værutsikter. Vi som hadde bestilt 3 netter og 2 dager skulle få hotell og mat gratis som gikk opp for pengene vi hadde betalt ekstra. Hørtes fint ut for oss  turen tilbake ble lang, der vi måtte innom en øy og hente et lass med andre folk. På vei inn skulle vi få lunsj, men her vi fikk drøye 10 min. på å hive den i oss, i tillegg til at jeg skulle ta ut penger. Kom ikke så langt med det ettersom de tre minibankene i Ha Long var ‘out of service’. Det ble hektisk og stressende. På vei hjemover ble det like humpete som det var nedover, der vi fikk et nytt syn på trafikksystemet i Vietnam. Det er ikke noe system. Føltes som om i kjørte mer på feil side av veien enn riktig, for å ta igjen flest mulig kjøretøy. Interessant var det hvertfall 🙂 vel hjemme i Ha Noi måtte vi av bussen for å ta en mindre buss. Guiden vår forsvant fort i en annen buss, og vi fikk ikke vite hvor vi skulle få hotell, om vi fikk penger tilbake eller noen ting. ‘That guy help you’ var det vi fikk vite. Vi måtte på en annen buss, og ble kjørt til det billigste hotellet i byen, som vi også har bodd på til nå. Kanskje ikke det vi hadde sett for oss, men men. Turen rundt i byen for å kjøre folk til hotellet ble også lang ettersom de kjørte en og en hjem, fram og tilbake i en meget trafikert og kaotisk by. Viatnameserne har kanskje en ting og to å lære om organisering… ? Vi har hvertfall skrudd ned forventningene på de fleste tingene nå.

Vel hjemme bestemte vi oss for å ha en bedre middag, og ta turen på byen om kvelden. Utrolig godt mat fikk vi, og tok turen ut på byen. Vi havnet på Bucket Bar, der det var stappfullt med folk og god stemning. Vi kjøpte en hver vår bucket, eee ja, det var en bucket og det, eller spann, fullt opp med vodka og redbull. voooops. Godt var det, og kvelden ble kanon, der vi møtte både den ene og den andre! Kl. 01 ble alle kastet ut, da politiet skulle sjekke hvem som røyket marihuana. Politiet fant ingenting, og klubben skulle åpne snart. Det skjedde aldri, og klokken 02. tok vi turen hjemover. Lettere sagt enn gjort det når alle gatene i Ha Noi ser like ut, hvertfall på nattid! På vei hjem ble begge tilbudt marihuana et utall ganger for en skremmende pris 150 000 VND som tilsvarer 40 norske kroner. I tillegg til dette fulgte en moped med en herremann og en ung kvinne etter oss, der kvinnen plutselig hoppet av og begynte å ta meg på det private området! Det gikk fort, og før jeg visste ordet av det var mobilen tatt. Lynsjapp som vi er, ropte jeg til Jarle at hun tok mobilen, mens jeg gikk foran mopeden for å stoppe dem i å kjøre. Jeg holdt igjen mannen som sa ‘ not my fault! Her fault!’ riiight… vi fikk hvertfall ‘stjålet’ min kjære falske mobil tilbake, og slapp unna med skrekken! En erfaring rikere! Det ble videre et spetakkel å finne veien hjem der få forstod engelsk, alle tilbudte oss ‘motobike home’ samt marihuana, mas! Etter langt om lenge kom vi oss hjem, og var relativt sjokkerte over denne kvelden, landet, folket og turen til nå! Opplevelsene vi har hatt på denne lille uken har ingen av oss opplevd maken til før. Nå er det bare å drepe noen timer før vi tar turen sørover. Eventyret vårt har uten tvil startet på en ekstraordinær måte!!!

Under kan dere se noen bilder fra de siste dagene våre fra Ha Long Bay og litt til 🙂

Reklamer
kommentarer
  1. Ingrid sier:

    Fantastisk!

    Eg holdt på å le meg i hjel til tider!:D Det høres ut som dokk har hatt noen hektiske og opplevelsesrike dager!! -og netter! Bra å høre at dokk holde noe avstand fra crazy mopedfolk og marihuna 😉 og good job getting that cell phone back! 😉 Ukulele og kortspill-kvelden virka forresten supernice! 😀 Et varmt bad hørtes ikke ille ut det heller, noe annet enn temperaturen her hjemme.

    Kos dokk masse videre! Og fortsett og legge ut bilder og innlegg! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s